Αφίσα που κολλιέται σε γειτονιές της Αθήνας με αφορμή την 28η Οκτώβρη

Η 28η Οκτώβρη και ο τρόπος που προπαγανδίζεται από το εγχώριο αστικό πολιτικό σύστημα και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του, ο τρόπος που διδάσκεται στα σχολεία αποτελεί στάχτη στα μάτια για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Η εξαρτημένη άρχουσα τάξη- αυτή η μικρή μειοψηφία- που λυμαίνεται το πλούτο του τόπου, καρπό της εργατιάς και της αγροτιάς, αποχώρησε άτακτα ή βρέθηκε στο πλευρό του κατακτητή για να διαιωνίσει την κυριαρχία της πλάι με τους προδότες παρακρατικούς φασίστες και τους γερμανοντυμένους.

Η μεγάλη πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αλληλεγγύης και της ΟΠΛΑ, με πρωτοπόρα και καθοδηγητική δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Με το όπλο στο χέρι ο λαός έγραψε το δικό του έπος και τις δικές του σελίδες γεμάτες με το αίμα κομμουνιστών, αντιφασιστών, δημοκρατών που αγωνίστηκαν για Λευτεριά- Ανεξαρτησία και Λαοκρατία απέναντι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό-ναζισμό, τον ιταλικό και βουλγάρικο φασισμό και τους ντόπιους λακέδες του.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ’40 ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σχολιάστε