Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη

Το κράτος χωροφύλακας που έχει συγκροτηθεί κατ εντολήν της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στο πλαίσιο όξυνσης της δομικής κρίσης του συστήματος, προχωράει σε συνολική επίθεση απέναντι στις δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες.

Εργάτες, νεολαίοι, φοιτητές, φτωχοδιάβολοι, κανείς δεν γλιτώνει από την βία του κράτους χωροφύλακα, είτε με τα γκλόπ, είτε με την αστική δικαιοσύνη της πλουτοκρατίας, το κρατικό μονοπώλιο της βίας ενισχύεται και γιγαντώνεται, η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής απλώνεται σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού.

Όλα αυτά αποτελούν προπομπό της προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού για να υπηρετήσει την βάρβαρη κατεύθυνση της ντόπιας ξενόδουλης ολιγαρχίας, που σέρνει τον λαό μας σε πόλεμο τσακίζοντας και εξαθλιώνοντας κομμάτια της εργατικής τάξης, ένα προπομπό για τις επερχόμενες εργατικές-λαϊκές δυναμικές αντιστάσεις αυτών που δεν έχουν τίποτα αλλά παράγουν τα πάντα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, την “τιμητική” τους δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν και οι πολιτικοί κρατούμενοι και ειδικά μιλώντας στη δοσμένη συγκυρία ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης.

Το τσάκισμα του κατοχυρωμένου αστικού-δημοκρατικού δικαιώματός του για αποφυλάκιση από το αστικό πολιτικό σύστημα και τους μηχανισμούς του, αποτελεί ακόμη μια κατάφωρη και δολοφονική πρακτική του καθεστώτος εξαίρεσης που απλώνεται εδώ και δεκαετίες απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους του τόπου μας.

Το αίτημα της αποφυλάκισής και η νίκη της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, πρέπει να αγκαλιαστεί από όλα τα ζωντανά κύτταρα της νεολαίας και της εργατιάς, να συνδεθεί με τους φοιτητικούς-νεολαϊίστικους αγώνες που ακόμη πιο δυναμικά πρέπει να ξεσπάσουν απέναντι στην είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, με τους εργατικούς αγώνες για αξιοπρέπεια και ζωή, με τους αγώνες για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τον αντιδραστικό πόλεμο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στον οποίο μας σέρνουν.

Το σύνολο των δυνάμεων του εργατικού-λαϊκού κινήματος, κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός άνθρωπος, κάθε νεολαίας και εργάτης, οφείλει να σταθεί αλληλέγγυος στον αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη και να διεκδικήσει την νίκη του αιτήματός του.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΠΛΑΤΥ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών-Αγωνιστών

Σχολιάστε