Απάντηση στην ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη

Οφείλουμε να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της οργάνωσης του ΚΚΕ (μ-λ) για την βραδινή πορεία της 6ης Δεκέμβρη στην οποία παρουσιάζονται υποτιθέμενες συμφωνίες από οργανώσεις της κομμουνιστικής αριστεράς και του εργατικού λαϊκού κινήματος που στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ.

Με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του ΚΚΕ (μ-λ) έχουμε βρεθεί μαζί στους δρόμους του αγώνα, όπως και σε κοινές πρωτοβουλίες πάλης, και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε.

Διαφωνούμε στρατηγικά με την προσέγγιση τους για την 6η Δεκέμβρη, τόσο για τα καθήκοντα που τέθηκαν για τους κομμουνιστές όσο και την στάση που κρατούν για την συγκεκριμένη διαδήλωση.

Έχουμε μάθει να περιφρουρούμε τις συλλογικές αποφάσεις των διαδικασιών που συμμετέχουμε και να λειτουργούμε μετωπικά, με άξονα τις αποφάσεις που λαμβάνονται και την εφαρμογή τους.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από οργανώσεις της κομμουνιστικής αριστεράς και του εργατικού λαϊκού κινήματος αποφάσισε ότι όσον αφορά τη βραδινή πορεία της 6ης Δεκέμβρη Αριστερά, Κομμουνιστές, Αναρχικοί και Αντιεξουσιαστές θα έπρεπε να βρεθούν και να διαδηλώσουν μέσα σε μια κοινή πορεία. Τα περί δύο διαφορετικών διαδηλώσεων και διαχωρισμού της πορείας που επικαλείται το ΚΚΕ (μ-λ) ανάμεσα σε Αριστερά και Αναρχία αποτελεί παραχάραξη των αποφάσεων και αλλοίωση του χαρακτήρα που αποφασίστηκε να δοθεί στην διαδήλωση από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση αποτελεί μια συνέχεια πολιτικής κριτικής-πολεμικής που ασκείται σε σχέση με τη διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 6η Δεκέμβρη που ξεκίνησε από την περσινή χρονιά, που αποφασίστηκε (όπως και φέτος) να διατηρηθεί το διακριτό στίγμα των δυνάμεων του κομμουνιστικού-αριστερού-εργατικού-λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα ο ενιαίος χαρακτήρας της διαδήλωσης.

Ακριβώς αυτό τον ρόλο και αυτό το πολιτικό καθήκον επιτελούσε το κοινό πανό των οργανώσεων της κομμουνιστικής αριστεράς και του εργατικού λαϊκού κινήματος, να διατηρείται ο ενιαίος χαρακτήρας της διαδήλωσης και το διακριτό στίγμα των δυνάμεων που βρίσκονταν πίσω από αυτό το πανό με τα οργανωμένα μπλοκ τους.

Ένα κοινό πανό στο οποίο φέτος συμμετείχατε, παρότι επιτελούσε συγκεκριμένο ρόλο για τον χαρακτήρα της διαδήλωσης, τον οποίο πέρσι είχατε καταγγείλει χωρίς να συμμετέχετε (ορθά κατά την γνώμη μας) αφού αποτελούσε ζήτημα «στρατηγικής» για εσάς.

Η πραγματοποίηση ενιαίας διαδήλωσης με τις δυνάμεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, δεν αποτελεί υποταγή στον συσχετισμό του αναρχικού χώρου ούτε «φιλοαναρχική στάση», αλλά διαμόρφωση όρων μετωπικής πολιτικής και κοινής δράσης (ειδικά για την περίοδο που βιώνουμε) απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και την πολιτική του συστήματος που φτωχοποιεί τον λαό και την εργατική τάξη.

Η κρατική κατασταλτική βία μέσα στα Εξάρχεια δεν στοχεύει τους αναρχικούς-αγωνιστές λόγω του ευάλωτου χαρακτήρα τους, είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται κοινά απέναντι στους αγωνιζόμενους είτε κομμουνιστές είτε αναρχικούς.

Είναι μια στρατηγική απονέκρωσης της γειτονιάς των Εξαρχείων από την κινηματική τους παράδοση και δράση για τα συμφέροντα ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, η οποία εντατικοποιείται ιστορικά κάθε 6η του Δεκέμβρη εδώ και 14 χρόνια.

Αν η κοινή δράση και η προσπάθεια συγκρότησης μαζικών, κινηματικών, ταξικών-λαϊκών αντιστάσεων πρέπει να περιορίζεται μόνο μέσα στα «τείχη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», τότε πέφτετε σε θανάσιμο αμάρτημα –με καθαρά λενινιστικούς όρους μετωπικής πολιτικής και κοινής δράσης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να συμπράττουμε με οργανώσεις και αγωνιστές του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος, και όσο αυτοί θα προσπαθούν να μας πείσουν για την ορθότητα των θέσεών τους, άλλο τόσο εμείς θα προσπαθούμε να τους πείσουμε για την ορθότητα της επαναστατικής κομμουνιστικής μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας.

Τείχος δεν ορθώνουμε απέναντι σε καμία συλλογικότητα και αγωνιστή που θέλει να συγκροτήσει όρους κινηματικής -λαϊκής δράσης και αυτοάμυνας απέναντι στην κρατική-παρακρατική τρομοκρατία.

Όλα αυτά γράφονται στο πλαίσιο της πολιτικής διαπάλης και της κριτικής που πρέπει να αναπτύσσεται μέσα στο πλαίσιο του κινήματος και εξαιτίας της πολιτικής τοποθέτησης στην οποία προβήκατε, παρουσιάζοντας ολοκληρωτικά διαφορετική την απόφαση της σύσκεψης των οργανώσεων της κομμουνιστικής αριστεράς και του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Υπό αυτή την έννοια, σας καλούμε να ανακαλέσετε την δημόσια τοποθέτηση σας σε σχέση με τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην σύσκεψη των οργανώσεων της κομμουνιστικής-αριστεράς και του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Σχολιάστε