Για την αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 78 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» στον οποίο συμμετέχουμε έλαβε απόφαση για την διοργάνωση μιας αντιφασιστικής-αντι ιμπεριαλιστικής διαδήλωσης τιμής, μνήμης και αγώνα για την αντιφασιστική νίκη των λαών.

Στηρίξαμε την επιλογή του και το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη» που προέκυψε μετά από ανοιχτό κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και θεωρούμε το αποτέλεσμα της διαδήλωσης που συγκροτήθηκε με άξονα τόσο την πολιτική κατάσταση όσο και την κατάσταση του κομμουνιστικού – αντιφασιστικού – αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος και των οργανωμένων δυνάμεών του επιτυχημένη.

Το μπλοκ ήταν περιφρουρημένο τόσο πολιτικά όσο και οργανωτικά. Ας μείνουμε, ωστόσο στο πολιτικό και ιδεολογικό κομμάτι του μπλοκ. Το μπλοκ περιφρούρησε μέσα από την συνθηματολογία του την άρρηκτη σύνδεση του τιτάνιου αγώνα της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού υπό την καθοδήγηση του ΚΚΣΕ του Ιωσίφ Στάλιν με τα ευρωπαϊκά και βαλκανικά

παρτιζάνικα αντάρτικα, και ιδιαίτερα με τον ένοπλο λαϊκό

αντιφασιστικό-εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που αναπτύχθηκε στον τόπο μας με ηγέτιδα δύναμη το επαναστατικό ΚΚΕ.

Ως μια διαδήλωση που αναπτύχθηκε σε εξαρτημένο κράτος του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, από την φύση της συγκρούστηκε με το ευρωατλαντικό αφήγημα ταύτισης ναζισμού-κομμουνισμού, Χιτλερ-Σταλιν, αμφισβήτησε έμπρακτα τον

ευρωατλαντικό αναθεωρητισμό που υποβαθμίζει τις θυσίες του σοσιαλιστικού και αντιφασιστικού στρατοπέδου παρουσιάζοντας την 9η Μάη σαν μέρα γιορτής της Ευρώπης ή σαν νίκη των Αμερικάνων όσο και στάθηκε απέναντι στην εγχώρια αντίδραση που βαφτίζει τον κάθε λογής Κατσαρέα και ταγματασφαλίτη σαν υπερασπιστή της πατρίδας απέναντι στον κομμουνιστικό κίνδυνο.

Στάθηκε απέναντι στον αναθεωρητισμό της ρωσικής άρχουσας τάξης, που θέλει να μετατρέψει την αντιφασιστική νίκη των λαών της ΕΣΣΔ και των παρτιζάνικων αντάρτικων σε «ρωσική νίκη» για να υπηρετήσει τα σχέδια της ληστρικής άρχουσας τάξης της Ρωσίας και του Μεγαλορώσικου εθνικισμού που μέσα στο μπλέντερ του ιστορικού αναθεωρητισμού της ΕΣΣΔ του ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ πετάει μέσα τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο για να κρατήσει περιορισμένες και υποταγμένες τις κομμουνιστικές ιδέες που ανεβαίνουν μέσα στην Ρώσικη Ομοσπονδία.

Μέσα από το σύνθημα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ» έλαβε αντι ρεβιζιονιστικό χαρακτήρα, γιατί ο μόνος δρόμος για να φτάσουμε σε μια λαοκρατική-σοσιαλιστική κοινωνία δεν μπορεί παρά

να περνάει μέσα από την επαναστατική διαδικασία.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι έκανε ο ρεβιζιονισμός απέναντι στην αντιφασιστική νίκη των λαών σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, μετατρέποντας, στο πλαίσιο της αποσταλινοποίησης, το Στάλινγκραντ σε Βόλγκογκραντ χέρι-χέρι με την γραμμή της ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στην εργατική και την αστική τάξη, αντικαθιστώντας την δικτατορία του προλεταριάτου και τον ένοπλο αγώνα με τον ειρηνικό- μεταρρυθμιστικό-κοινοβουλευτικό δρόμο κατάκτησης του σοσιαλισμού. Στάθηκε με όρους προλεταριακής-διεθνιστικής αλληλεγγύης δίπλα στους λαούς του Ντονμπάς και της Ρωσίας (χωρίς καμία αυταπάτη για την ρώσικη ολιγαρχία και τον ρόλο που υπηρετεί) που αγωνίζονται με το όπλο στο χέρι απέναντι στον μπαντέρρικο

φασισμό-ναζισμό, που συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους για την διάλυση του Ναζι-Φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και της ευρωατλαντικής αποικιοκρατίας.

Έλαβε θέση μάχης με την κατεύθυνση κατάληξης που επέλεξε (Αμερικανική Πρεσβεία) στοχοποιώντας τον κυρίαρχο εχθρό της ανθρωπότητας, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, και στέλνοντας σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Επίσης στοχοποίησε την ΕΕ και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό που ζέχνουν φασισμό και οδηγούν την ανθρωπότητα σε ένα Γ’ Π.Π. ως κυρίαρχοι εμπρηστές του μέσα από την περικύκλωση του Ρώσικου καπιταλιστικού κράτους και την εγκαθίδρυση μιας ναζιστικής σφηκοφωλιάς με αντικομμουνιστικό-αντιρωσικό

χαρακτήρα δίπλα στα σύνορα του.

Έβαλε ένα λιθαράκι για την συγκρότηση ενός μαχητικού αντιφασιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος για να αμφισβητήσει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κρατική και φασιστική παρακρατική τρομοκρατία.

Αναγνώρισε πως η ήττα του ευρωατλαντικού άξονα και του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου στέκει με τα συμφέροντα της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Αυτές οι πολιτικές κατακτήσεις κατά την δική μας γνώμη μέσα από το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη» βαθαίνουν το ρήγμα για να συγκροτηθεί ένας πραγματικός κινηματικός πόλος που θέλει να λάβει χαρακτήρα εσωτερικού εχθρού απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, την εξαρτημένη άρχουσα τάξη και τις αστικές κυβερνήσεις της, απέναντι στον φασισμό είτε μέσα από την κυρίαρχο παρακρατικό χαρακτήρα που λαμβάνει

στο τόπο μας είτε απέναντι στην συγκρότηση ενός φασιστικού πολιτικού προσωπικού ανάλογα με την ανάπτυξη και την όξυνση της ταξικής πάλης και των επιλογών του διεθνούς ιμπεριαλισμού.

Γιατί, στο σήμερα, η κατεύθυνση συγκρότησης ενός αντιφασιστικού – αντι ιμπεριαλιστικού Μετώπου βγαίνει ξανά στο προσκήνιο και αποκτάει υπαρξιακό χαρακτήρα για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, χέρι-χέρι με την ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και του Κόμματος του.

Αυτά είναι τα πολύ θετικά αποτελέσματα της διαδήλωσης κατά την γνώμη μας.

Η μικρή συσπείρωση οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος, αποτελεί ένα σημείο που χρήζει διερεύνησης και ερμηνείας.

Γιατί συνέβη αυτό;

Κατά την γνώμη μας υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για την κάθε περίπτωση οργανωμένου πολιτικού σκεπτικού. Δυνάμεις που συμφωνούν με την αναγκαιότητα της ήττας του Ευρωατλαντικού Άξονα ως προϋπόθεση για την ειρήνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, είτε υποτίμησαν την συγκεκριμένη διαδήλωση πραγματοποιώντας μια καθαρή υποχώρηση στην πολιτική τους γραμμή, είτε ακόμα χειρότερα, λόγω της περιόδου των εκλογών, επέλεξαν συνειδητά να μην ταυτιστούν και άρα να χαρακτηριστούν ως «φιλορωσικές-φιλοπουτινικές». Ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός και η εκλογική μανία, σαν αποτέλεσμα του ρεφορμισμού και της αντιδεξιάς γραμμής, ανάγκασε αυτές τις δυνάμεις να υποστείλουν την σημαία της γραμμής τους και να χαθούν μέσα στο εκλογικό

τους συνοθύλευμα. Αυτό όσον αφορά τις οργανωμένες δυνάμεις που έχουν μια περίπου κοινή προσέγγιση για την Ρωσο-Νατοϊκή Σύγκρουση που αναπτύσσεται με επίκεντρο την Ουκρανία.

Η κινηματική πλειοψηφία που αντιλαμβάνεται την Ρωσο-Νατοϊκή σύγκρουση ως ιμπεριαλιστική και από τις δύο μεριές και ασπάζεται την γραμμή των ίσων αποστάσεων, είτε σε επίπεδο «πασιφισμού-παύσης πολέμου» είτε σε επίπεδο να σαμποταριστεί ο δικός μας ιμπεριαλιστικός άξονας (ντεφιτισμός) έλαμψαν διά της απουσίας τους.

Την στιγμή που τα αγάλματα του Κόκκινου Στρατού χτυπιούνται

πανευρωπαϊκά και τα κομμουνιστικά σύμβολα ποινικοποιούνται, κατ εντολή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, για αυτές τις δυνάμεις η 9η Μάη αποτελεί μια ανακοίνωση στο διαδίκτυο και τίποτα παραπάνω. Είναι αυτοί που είτε δεν μπορούν να αποδεχθούν την πρωτοπόρα δράση του Σοβιετικού Κόκκινου

Στρατού και τους παράγοντες που τον γέννησαν (ανωτερότητα της γραμμής της 3ης Διεθνούς και του Σοσιαλιστικού Συστήματος) ή αναπαράγοντας την άποψη του συστήματος ερμηνεύουν την πάλη των λαών απέναντι στο ΝΑΤΟ ως φιλοπουτινική στάση και δυστυχώς αυτή τους η πίστη παίζει μεγαλύτερο ρόλο απέναντι στην παγκόσμια αναγκαιότητα της ταξικής πάλης και της περιφρούρησης της ιστορίας Κόκκινου Στρατού.

Σε τελική ανάλυση, ο σεχταρισμός τους τους απαγορεύει να συναντηθούν στον δρόμο με διαφορετικά πολιτικά σκεπτικά, αρνούνται να αποδεχθούν πως η πλειοψηφία του παγκόσμιου κομμουνιστικού αντιφασιστικού αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος στέκεται με την ήττα του ΝΑΤΟ (χωρίς ναι μεν, αλλά) και υποπίπτουν στο θανάσιμο αμάρτημα να μετατρέπουν μια υπαρκτή πολιτική διαφωνία σε μια χυδαία πολεμική και κατηγορία περί «πουτινισμού».

Θα τους προτείναμε πέρα από τις πολιτικές ανακοινώσεις διαφορετικής απόχρωσης για τον ρόλο του Κόκκινου Στρατού, εφόσον η επίθεση είναι υπαρκτή και κατανοητή από όλους, να φροντίσουν να λάβουν αυτές μια πρωτοβουλία τιμής για τον Κόκκινο Στρατό και με το δικό τους πλαίσιο των ίσων αποστάσεων, εφόσον θέλουν να εμφανίζονται σαν τιμητές του, είτε από μαρξιστική-λενινιστική σκοπιά, είτε από αριστερή.

Η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί μια κεντρική πολιτική αντιφασιστική – αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 78 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης έγινε πραγματικότητα. Θεωρούμε πως βάσει αυτού ο πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» και οι συλλογικότητες και οι αγωνιστές που συγκροτήθηκαν μαζί του στην πρωτοβουλία για την 9η Μάη έπαιξαν πρωτοπόρο ρόλο.

Μαζικά στο μέτρο των δυνατοτήτων και της συγκυρίας, οργανωμένα, συγκροτημένα πολιτικά και ιδεολογικά η κόκκινη σημαία της νίκης σηκώθηκε έξω από την μεγαλύτερη τρομοκρατική γιάφκα, την πρεσβεία των Αμερικανών.

Η κατοχύρωση και η οργάνωση ξανά μιας κεντρικής πολιτικής διαδήλωσης και την επόμενη χρονιά πρέπει να βρει στο δρόμο της διοργάνωσης μεγαλύτερο δυναμικό οργανωμένων δυνάμεων και αγωνιστών για να πραγματωθεί.

Η συνένωση των πολιτικών-κινηματικών-ταξικών δυνάμεων σε ένα αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα βάλει φραγμό στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση αποτελεί στόχο προς κατάκτηση και λαμβάνει χαρακτήρα επιβίωσης για το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της

νεολαίας (άρα και των κινηματικών δυνάμεων) που μπορεί και πρέπει να πάρει την ζωή και την εξουσία στα χέρια του για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων.

Καλούμε αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος, να οργανωθούν στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», να δυναμώσουν μια δομή του μαζικού-λαϊκού κινήματος που αγωνίζεται στην πράξη για την συγκρότηση μιας μαχητική αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πτέρυγας του λαϊκού

κινήματος.

Καλούμε τους κομμουνιστές/στριες και τους λαϊκούς αγωνιστές να οργανωθούν στην Λαϊκή Δράση και να παλέψουν για την ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και του Κόμματος του, να παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουμε το επόμενο διάστημα και να χτίσουμε πιο σκληρούς δεσμούς μέσα στην ταξική πάλη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΕ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΤΙΖΑΝΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ – Η 9Η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

8/5/23

Σχολιάστε